Home Здоровое питание М'ясо і сир гублять нас так само, як і нікотин
М'ясо і сир гублять нас так само, як і нікотин
16.03.2014 21:18

Хто б міг подумати, що такі звичні продукти, як наприклад м'ясо і сир, можуть чинити такий же негативний вплив на наш організм, як нікотин? На жаль, це науково підтверджений факт, який довели американські вчені.
Дослідники з'ясували, що надмірне вживання тваринного білка подвоює ймовірність передчасної смерті у віці 50-ти років. Більше того, у людей з таким раціоном в 4 рази збільшується ризик померти від раку, що ставить згубність надмірного вживання тваринних білків в один ряд з курінням.
Щоб уберегти себе, лікарі рекомендують у віці 50-65 років скоротити вживання тваринного білка, замінивши його рибою, сочевицею і квасолею.
Після оприлюднення таких результатів дослідження, в першу чергу повинні задуматися ті, хто вживає тваринний білок у великих кількостях або сидить на дієтах з високим вмістом білка, наприклад таких як дієта Дюка або Аткінса.
Але є й радісна новина. Вживати тваринний білок у великих кількостях можна і навіть потрібно після 65 років.
На вивчення цього питання вчені з університету Південної Каліфорнії витратили чимало часу. Вони детально вивчали дані про раціон харчування 6400 американців і аналізували їх з інформацією про стан здоров'я респондентів у перебігу останніх 18 років. Так їм вдалося встановити чіткий зв'язок між високим вмістом білка і ризиком виникнення передчасної смерті. Результат показав, що надлишок білка в раціоні в чотири рази збільшує ризик виникнення раку або діабету у людини.

 
Enter the text you want to have scroll here...
Баннер
Enter the text you want to have scroll here...

Горячие новости


Интернет-издание «ШоуБиз»